5 черв. 2013 р.

U-крива щастя

Кривая счастьяВважається, що самий безтурботний час нашого життя - це дитинство. Потім з кожним роком ми стаємо все більш нещасними під тягарем турбот і проблем. Але виявляється, насправді, крива задоволеності життям - це парабола.
Дійсно, люди щасливі в дитинстві, але також і в старості. А найскладніший період настає в середньому віці, пише Comments.UA.
 Цікаво, що цей факт спостерігається по всьому світу - від Швейцарії до Еквадору, від Румунії до Китаю. Вона була виявлена ​​в більш ніж 70 країнах в результаті досліджень, які охопили 500 тисяч осіб. На неї не впливає рівень доходів, освіта, наявність дітей або кар'єри.


Ученые нашли связь между возрастом и уровнем счастья
Стать миллионеромЧастина головного мозку, яка змінюється і в молодості, і в старості, - це лобова частина. Вона розвивається до 20 років і починає слабшати після 45. 
Одне із завдань лобової частини - це обробка поганих новин. Коли вона слабо функціонує, ми «закриваємо очі» на негативну інформацію. Наприклад, палить людина ігнорує повідомлення про те, що сигарети викликають рак легенів. 
74-летние люди - самые счастливыеЗ одного боку, подібна безпечність призводить до небажаних наслідків. Але з іншого боку, вона робить нас щасливими! Люди, які добре обробляють погані новини, більш схильні до депресії. А «рожеві окуляри» дозволяють насолоджуватись життям.

Виходить, що, чим гірше функціонує лобова частина, тим людина щасливіша. Тому найвеселіші люди - це діти і люди похилого віку. 
Джерело  http://nastroenie.com.ua